woensdag 14 juli 2010

Weer thuis

by Carola

Rond 6.30 uur landen we op Brisbane International Airport. We zijn weer thuis! We zijn redelijk vlot door de douane, en wanneer we de koffer hebben gaan we in de rij staan voor de quarantine. Natuurlijk moeten we ons melden, aangezien we hebben aangegeven dat we eten bij ons hebben.

Zoals gewoonlijk moet de quarantine inspecteur lachen om onze kaas. Het is gewoon een heerlijke graskaas van 4 kilo. Heerlijk! Verder hebben we een grote pot pindakaas, een pak hagelslag en natuurlijk de enorme zak drop bij ons. Het is allemaal geen probleem, we kunnen het gewoon mee naar huis nemen. Kan nu al niet wachten om de kaas te proeven!

We nemen de taxi naar huis en rond een uur of 8 stappen we ons huis binnen. Toch wel weer lekker om thuis te zijn. Ik zet zo snel mogelijk een was aan, en ruim zoveel mogelijk op voordat we even naar bed gaan. Uiteindelijk word ik pas om 12.30 uur wakker en na een douche ga ik even snel wat boodschappen halen, terwijl Sas nog heerlijk ligt te slapen.

's Avonds eten we wat restjes lasagne, gelukkig hadden we dat nog in de vriezer liggen. Scheelt weer koken, iets waar we geen van beiden echt zin in hebben. Tijdens het nieuws van 6 uur, horen we opeens allerlei sirenes. Nieuwsgierig als we zijn, kijken we naar buiten en dan zien we een spectaculair vuurspel. Enorme vlammen schieten boven huizen uit, het blijkt dat een huis ongeveer 6/7 huizen verderop in brand staat. De politie sluit snel de straat af, en evacueert de buurtbewoners. Wij wonen er ver genoeg vanaf, dus we kunnen in ons huis blijven. Pas na een kwartier komt de brandweer, die het vuur snel onder controle heeft. Best wel heftig om dat mee te maken. Ik hoop dat de bewoners niet gewond zijn. Morgen maar even kijken in de krant.

Rond 20.30 uur vallen toch echt m'n ogen dicht, en ik ga lekker naar bed. Morgen moeten we meer werken, dus we moeten echt goed slapen. Het is wel weer erg lekker om in ons eigen bed te slapen.