zaterdag 7 augustus 2010

Contract land + quote huis

by Carola

Iets over 9.30 uur komen we aan bij de sales consultant om de offerte voor het huis te bespreken. Al snel blijkt dat we toch een aantal dingen anders willen, wat geen probleem is. Verder hebben we ontzettend veel vragen: kunnen we solar water krijgen, hoe zit het met het installeren van solar panels, we willen een open haard hoe gaat dat proces tijdens de bouw van het huis, hoe werkt het met het aanvragen van de nodige vergunningen, voldoet het huis aan de strenge sustainability eisen etc, etc.

Nadat we de lijst hebben doorgenomen en wijzigingen hebben doorgegeven, gaan wij nog even door het huis lopen om even te kijken naar de deuren voor de master bedroom en wat andere zaken. Ondertussen maakt Kelly, de sales consultant, de nieuwe quote. Uiteindelijk tekenen we 3 uur later de quote en wat andere zaken om het proces in gang te zetten. We hebben dit ook nodig om de hypotheek aanvraag te starten, dus we hebben een beetje haast. We spreken af dat Sas en ik volgende week een dag door gaan brengen in de shop van Metricon om tegels, tapijt, kranen, wc etc uit te zoeken. Ook maken we een nieuwe afspraak met Kelly voor 21 augustus om al onze wensen definitief vast te leggen.

Wat een ochtend, maar we hebben wel veel bereikt, we zijn alweer eens stuk dichter bij de realisatie van ons eigen droomhuis! Thuis gaan we nog maar even kijken wat we nog verder willen aanpassen aan de offerte, met name voor de apparatuur, en ramen/schuifdeuren.

Maar nu moeten we even doorrijden naar Moggill. We gaan namelijk het contract van het land tekenen! We komen uiteindelijk ongeveer 10 minuten te laat aan, maar we hadden netjes gebeld dat we later zouden zijn. Denise, die Sue (onze sales consultant) vandaag vervangt, legt ons alles precies uit, wat we precies gaan tekenen, hoe het vanaf nu verder gaat. Onze hoofden tollen van alle informatie die we weer over ons uitgestort krijgen, maar uiteindelijk kunnen we 2 uur later zeggen dat kavel 224 van ons is (afhankelijk van de financiering)! Trots als we zijn gaan we er gelijk heen om de nodige foto's te maken. Het is wel een heel bijzonder gevoel dat we nu ons stukje van Australie hebben!

De rest van de dag/avond brengen we door met heel nauwkeurig elk detail van de offerte door te nemen en het zoeken van alternatieven (bijv voor de houten ramen, deuren: hoe zien de aluminium versies er uit), ook voor de apparatuur: ik vind bijvoorbeeld een vaatwasser die vele malen beter is dan degene die de bouwer standaard levert.

Ik mail nog even deze wijzigingen door naar Kelly, en stel nog wat meer vragen aan Mark (onze hypotheekadviseur). Uiteindelijk gaat mijn licht rond een uur of 12 uit, terwijl Sas nog druk bezig is om een geweldig model van ons huis te maken. Verder heeft hij ook een mooie spreadsheet gemaakt van alle kosten, zodat we dat goed in de gaten kunnen houden.
n.