zaterdag 14 augustus 2010

Tapijt, verf, dakpannen, etc...

by Carola

Iets voor 10 uur lopen we binnen bij Studio M, de winkel van Metricon. Hier moeten we alles uitzoeken voor het huis, van deurkruk tot tapijt to wat voor dakpannen we zouden willen. Kortom, hier gaan we nog wel even wat tijd doorbrengen!

We worden eerst rondgeleid door een medewerkster en met een lijst in onze handen worden we losgelaten. Het is echt best lastig. We hadden nooit gedact dat het uitzoeken van bijvoorbeeld de dakpannen zo lastig zou zijn! Aangezien we de kleurstelling in het display huis wel heel erg mooi vinden, vragen we of ze weten wat daar voor kleuren zijn gebruikt. We krijgen een kopie met de informatie mee, wat het allemaal een stuk eenvoudiger maakt.

Uiteindelijk lopen we drie uur later de zaak uit, met het gevoel dat we het meeste nu wel hebben besloten. We gaan nog even naar de Tile Studio voor de badkamer en laundry tegels. Helaas hebben zij geen idee wat voor tegels er in de display home zijn gebruikt. Een beetje teleurgesteld besluiten we maar even naar het display home te gaan om goed te kijken en foto's te maken van wat we willen.

Eenmaal aangekomen worden we gelijk even aangesproken door Kelly, de sales consultant die ons huis regelt. Ze heeft even wat vragen over een van de covenant regels. Het estate waar we in gaan wonen heeft een set regels opgesteld waar je huis en tuin aan moet voldoen. Ze heeft gelezen dat we eerst even toestemming moeten krijgen voor de airconditioning aangezien het een groene wijk moet worden. Dat gaan we dus maandag maar even navragen. Verder krijgen we een nieuwe bouwtekening mee, en moeten we komende week even goed uitzoeken wat voor koelkast we in de pantry willen, zodat de bouwtekening daarop aangepast kan worden.

Daarna lopen we door het huis, nauwkeurig opmeten en bestuderen hoe het huis er uit ziet. We meten de tegels in de badkamer, omdat we die wel graag willen hebben en lopen rond met de kleurstaaltjes die we uit Studio M hadden meegenomen, om te kijken welke kleur waar moet komen.

Uiteindelijk gaan we pas om 16.15 uur weer weg. We rijden nog even snel naar de IKEA omdat Sas daar kastjes had gezien die hem wel aardig leken. Ze zien er in het echt ook goed uit, en verder zien we ook een bank die ons wel wat lijkt. Onze huidige bank is nl. na 11 jaar toch wel enigszins aan vervanging toe.

Het was weer een drukke dag, maar wel heel nuttig. We zijn er nu wel over uit wat voor kleuren we willen, maar hebben nog wel wat vragen voor Kelly. Maar we hebben toch volgende week weer een afspraak, om de offerte te bevestigen. Metricon gaat daarna de bouwplannen maken, klaar om door Mirvac (eigenaar van de estate) en council goedgekeurd te worden. Volgende week krijgen we ook de uitslag van de 'soil test', om te kijken of de grond wel bouwklaar is.

Kortom weer een drukke week voor de boeg!