zaterdag 25 september 2010

Contract huis getekend!

by Carola

Iets voor 9 uur zijn we weer in Waterford om het contract en de bouwplannen van het huis door te nemen. We hadden donderdagavond de plannen ontvangen en gisteren een lijst doorgestuurd met een aantal issues die we hadden ontdekt.

Als eerst nemen we de bouwplannen door en de issues die we hadden. Kelly, onze sales consultant, had gisteren een hoop met het hoofdkantoor van Metricon kunnen regelen, wat heel fijn is. Daarna is het tijd om het enorme contract door te nemen. Bladzijde voor bladzijde nemen we het door, vergelijken we het met de laatste quote die we hadden ontvangen, en vragen we alles wat niet duidelijk is.

Na 2,5 uur zijn we daarmee klaar en heeft Kelly allerlei extra dingen genoteerd. Zo zijn we toch van gedachten veranderd over de wastafels in de badkamer en de ensuite. Het ontwerp wat wij in gedachten hadden blijkt niet te kunnen met de wastafel die we in eerste instantie hadden uitgezocht. We nemen dus een ander model, wat niets in prijs scheelt en eigenlijk veel beter staat. Verder hadden we een issue met de schuifdeuren in de woonkamer. Wij willen een grote open ruimte als ze open zijn, maar de ontwerpers hebben opeens een paal precies in het midden geplaatst, omdat ze denken dat het ruimte te groot is. Kelly had het nagevraagd bij het hoofdkantoor, en ze gaan het aanpassen zodat we toch onze wens krijgen.

Kelly heeft nog een afspraak met andere klanten staan, dus wij gaan naar het display home om daar op ons gemak alles nog even door te nemen, zodat we het met een gerust hart kunnen tekenen. We worden het erover eens dat we Metricon graag de 'boundary relaxation' approval bij de gemeente willen laten doen, aangezien ze toch ook een normale building approval moeten regelen. Wel zo makkelijk, kost ons wat meer geld, maar scheelt een hoop geregel.

Uiteindelijk tekenen we 4,5 uur later de contracten en de wijzigingen die we hadden aangegeven. Heel spannend, het komt nu allemaal een stuk dichterbij! Volgende stap is de rest van de aanbetaling betalen en de bouwplannen opsturen naar Mirvac (land eigenaren) voor covenant approval.

Op de terugweg rijden we nog even langs een verlichtingszaak, waar Sas LED verlichting heeft gezien wat gedimd kan worden. LED is 92% zuiniger dan halogeenverlichting, en de lampjes worden niet heet, dus ook een heel stuk veiliger. Helaas zijn we net een half uur te laat, dus volgende week maar even kijken.

Kortom, weer een hele drukke dag maar we hebben wel veel bereikt! Maandag moet ik even met de solicitor en Mirvac bellen, omdat we geen papieren hebben ontvangen met het bewijs dat de kavel nu op onze naam staat. Dat is uiteraard wel iets wat Metricon wil hebben voordat ze de plannen naar de gemeente sturen.