zaterdag 18 september 2010

Gesprek Metricon - Finance

by Carola

Vandaag hebben we een hele belangrijke bespreking met onze sales consultant van Metricon. De afgelopen weken hebben we druk heen en weer gemaild over de finance clause in het contract, waardoor de spanning in ieder geval aan onze kant behoorlijk opliep. Het leek me dus maar beter om gewoon maar met haar af te spreken, om misverstanden te voorkomen.

Het probleem is nl. dat het contract niet onder voorbehoud van financiering is. En daar hebben wij behoorlijk wat problemen mee. We hebben al mailend, en na overleg met onze solicitor, kunnen regelen dat het contract ontbonden wordt als we de hypotheek niet rond kunnen krijgen. Maar nog niet alles is opgelost. Een ander issue is, dat we een getekend fixed price contract en door de gemeente goedgekeurde bouwplannen bij de bank moeten inleveren om de hypotheek te regelen. Metricon wil echter pas de plannen voor goedkeuring naar de gemeente opsturen nadat we 5% hebben aanbetaald en het contract hebben getekend.

Gelukkig verloopt het gesprek heel erg goed. We leggen ons probleem uit en Kelly komt ons flink tegemoet. We spreken af dat we een bedrag betalen (vele malen minder dan de 5%) om de bouwtekening klaar te maken voor approval, zodat we in ieder geval verder kunnen met het proces. We geven aan dat we heel graag het huis willen laten bouwen, maar dat we bezorgd zijn over het ontbreken van de finance clausule. Gelukkig is Metricon erg begripvol, en we spreken af dat we volgende het contract komen doorspreken (en hopelijk tekenen) en dat we het bedrag overmaken. Dan kunnen we de plannen hopelijk voordat we op vakantie zijn naar Mirvac sturen voor covenant approval, en zodra we die goedkeuring hebben kunnen de plannen naar de gemeente.

Opgelucht gaan we daarna naar StudioM. We zijn nl. nog steeds niet uit wat voor kleur dakpannen we willen. Hoe lang we ook bij de dakpannen kijken, we kunnen maar geen beslissing nemen. We winnen ook wat advies in over de kleuren voor de muren. We besluiten veel minder kleuren te nemen, en maar 3 muren in totaal van een andere kleur te voorzien dan de rest van het huis. We besluiten ook wat voor wasbakken we in de keuken en pantry willen.

Daarna rijden we nog door naar Moggill, even kijken hoe ons land er bij ligt. Er is veel gebeurd sinds de laatste keer dat we er geweest zijn: de straatverlichting is geinstalleerd, de watermeter is aangelegd en de electriciteit kabels zijn klaar. Verder is er gras aangelegd op wat volgens ons voetpaden moeten worden. Verder zijn de bomen ook gepland. Gelukkig staat die ver genoeg van de plek waar we de garage willen hebben, zodat we de auto zonder de boom te raken in de garage kunnen parkeren ;) Het valt ons ook op dat heel veel kavels nog te koop staan. Over 2 dagen staat er hopelijk een 'Sold' bord op ons blok, als de overdracht goed gaat.

Daarna gaan we nog even op verkenning uit. Rondom het estate zijn er alleen maar boerderijen en heel veel maneges. Het is zo lekker rustig en gemoedelijk! Echt compleet het tegenovergestelde van waar we nu wonen.