maandag 25 oktober 2010

1770 - Rainbow Beach

by Carola

Het is een mooie rit binnendoor naar Rainbow Beach. De eerste stop is Bundaberg. We rijden naar de Rum Distillery om even een paar flessen rum liquer te kopen. Heerlijk spul!

In Maryborough tanken we, waarna we dwars door het stadje (erg mooi trouwens) verder rijden. Rond een uur of 14.30 rijden we Rainbow Beach binnen. Het is ook hier weer prachtig weer. Het lijkt wel alsof we de zon overal mee naar toe nemen. Via internet had ik een mogelijke plek gevonden om te slapen: Debbie's Place. Gelukkig heeft ze nog een mooie kamer met kingsize bed beschikbaar voor maar $89 per nacht! Dat is echt de gooedkoopste accomodatie van deze vakantie!

Ik vertel dat we willen kijken of we morgen kunnen duiken en voor ik het weet hangt ze al aan de lijn met het duikcentrum, met een geweldig resultaat: we kunnen morgen duiken! Wat een geweldige service. We gaan dus maar gelijk het papierwerk regelen bij het duikcentrum. We gaan lopen, denkend dat het nooit ver weg kan zijn. Dat blijkt een beetje tegen te vallen, maar we kunnen de beweging wel gebruiken. Van Kevin, de manager, horen we dat de omstandigheden morgen goed moeten zijn en er zijn maar 2 andere duikers!. Dat klinkt heel erg goed.

Nadat we weer terug in onze kamer zijn, doe ik even 2 wassen zodat alles morgen schoon is. We moeten ook echt even boodschappen doen en pakken automatisch de auto. Maar wat blijkt: de supermarkt zit letterlijk om de hoek! Een beetje beschaamd doen we de boodschappen, vooral wanneer de kassiere ons herkent en vraagt hoe de kamer is.

's Avonds eten we bij de fish 'n chips shop wat naast de supermarkt zit. Ik ben nu al blij dat we hier 2 nachten zitten. Het bevalt nu al uitstekend!