vrijdag 15 oktober 2010

Cape Tribulation - Innisfail

by Carola

Na alle regen van gistern en vannacht, schijnt vandaag de zon. Heerlijk! Na een snel ontbijt, lopen we even over het strand. Het is waanzinnig mooi, maar helaas moeten we toch echt uit gaan checken.

We rijden nog een paar kilometer noordelijk, tot aan Emmagen Creek. We wagen het er maar niet op om hier met de auto door heen te rijden, aangezien het water tot aan onze knieen komt. Dit is dus officieel het noordelijkste punt waar we met onze auto kunnen komen. Best bijzonder, en de creek is ook erg mooi, maar koud. We worden ook gewaarschuwd voor krokodillen. Nadat we wat foto's hebben genomen, is het tijd om richting het zuiden te gaan rijden.


Nadat we met de ferry weer de Daintree over zijn gestoken, nemen we de afslag richting Port Douglas. We stoppen bij een mooie lookout, maar het is zo druk in Port Douglas dat we maar besluiten verder te rijden.

Onderweg stoppen we even bij een klein strandje en genieten van onze eerste mango's van dit jaar, ze smaken heerlijk!

Zodra we weer bereik hebben met onze telefoon, zie ik dat we een voicemail hebben van Metricon. Ik bel dus maar even terug. Ze willen brieven van onze nieuwe buren hebben voor de boundary relaxation die we willen aanvragen. Ik vertel dat de kavels naast ons volgens ons nog helemaal niet verkocht zijn. Dat wordt dus even een mailtje sturen naar Mirvac, de projectontwikkelaar die de kavels verkoopt. Verder heeft Metricon nog geen bevestiging van onze solicitor gekregen dat de kavel echt van ons is, dus ook nog maar een mailtje naar de solicitor.

Ons eindpunt van vandaag was eigenlijk Bramston Beach. Maar zodra we daar aankomen, ziet het motel er zo vervallen uit dat we maar besluiten door te rijden naar Innisfail. Daar komen we bij een veel beter hotel terecht. De eigenaresse praat honderduit over het huis wat ze aan het bouwen is in Brisbane. Ondertussen laat ze ook de kamer zien, die er goed uitziet. We blijven hier dus maar vannacht.

's Avonds gaan we in het restaurant van het motel eten. Het eten is verrassend goed. Ik heb een heerlijk stuk barramundi en Sas een heerlijke steak met garnalen die perfect zijn gekookt. Morgen gaan we naar Mission Beach