zondag 24 oktober 2010

Capricorn Caves

by Carola

Vandaag gaan we weer een stuk terug naar het noorden: we gaan naar de Capricorn Caves, die zo'n 20 kilometer ten noorden van Rockhampton liggen. Het is zo'n 2,5 uur rijden, maar zou het waard moeten zijn.

Iets over 12-en rijden we het parkeerterrein op. Het is lekker rustig. Nadat we de tickets hebben gekocht, horen we dat de volgende toer pas om 13.00 uur begint. Dat geeft ons dus nog even lekker de tijd om te lunchen.

De toer door de grot is erg leuk en heel mooi. In ongeveer een uur worden we rondgeleid, o.a. naar de ruimte die 'The Cathedral' wordt genoemd vanwege de zo goed als perfecte akoestiek. Dat wordt duidelijk wanneer een versie van 'Angels' (origineel van Robbie Williams) wordt gespeeld. Daarna lopen we langs de vleermuizen, die gelukkig een heel stuk kleiner zijn dan degenen die we thuis in de bomen hebben hangen.

Het laatste stuk is een beetje avontuurlijk, zonder begeleiding. We lopen door een ontzettend smalle en lage gang, over 2 wiebelende loopbruggen naar de uitgang. Erg leuk.

We zijn blij dat we de omweg hebben gemaakt, het was het zeker waard. 's Avonds eten we in het restaurant wat naast het caravanpark zit. We worden geholpen door een Vlaamse, dus ook hier kunnen we weer Nederlands praten. We zijn nu, op de boot na, overal Nederlanders tegen gekomen. Zelfs in Cape Tribulation, midden in het oerwoud, zaten we in een cabin naast Nederlanders.

Het plan is om morgen binnendoor eerst naar Bundaberg te rijden om bij de Rum Distillery wat flessen Rum Liquer te halen. Het is nl heel erg lekker, en je kan het alleen maar daar kopen. Daarna rijden we door naar de eindbestemming Rainbow Beach, om te kijken of we kunnen duiken en/of een dagtrip naar Fraser Island kunnen maken.