vrijdag 22 oktober 2010

Eurimbula National Park

by Carola

Weer heerlijk uitgeslapen, wat is vakantie toch heerlijk!

Sas heeft een 4WD route gevonden in Eurimbula National Park wat ook geschikt moet zijn voor onze auto (een all wheel drive). Het is maar een paar kilometer rijden naar het national park. Bij een t-splitsing ziet Sas een echte 4wd-track naar de Middle Creek campground. Dat moet hij natuurlijk uitproberen! Ik ben niet zo'n held, dus ik ben blij dat hij rijdt. En hij is zelf net een klein jochie achter het stuur, echt heel leuk om te zien.

Het pad begint redelijk goed, alleen af en toe wat grote kuilen in de weg die we moeten omzeilen. In het begin rijden we nog door een bosachtige omgeving, wat verderop opeens verandert in een soort oerwoud. Nu is de 'weg' een stuk uitdagender, het zijn meer sporen die je volgt door creeks and zand.

Gelukkig komen we maar 1 tegenligger tegen, precies op een stuk waar we uit kunnen wijken. Het is een stuk van 13 kilometer, maar we doen er meer dan een uur over om weeer terug te komen.

Daarna nemen we de geplande route. Al snel komen we een lookout tegen waar we naar toe lopen. Het is een aardige klim van 800 meter, maar het is de moeite waard. Zeker met het mooie weer wat we vandaag hebben.

We vervolgen de weg naar een camping bij een strand. Het is echt supermooi. Er is helemaal niemand en het uitzicht is fantastisch. We kunnen 1770 in de verte zien liggen.

Aangezien we niet hadden gepland om zolang weg te zijn, gaan we langzaam weer terug naar de bewoonde wereld om wat te gaan eten. Eenmaal terug in Agnes Water gaan we weer naar de duikshop. Helaas vaart hun boot dit weekend niet, maar Kylie kan ons wel boeken op een andere boot die morgen naar Lady Musgrave gaat. We moeten alleen wel even een adaptor kopen voor Sas z'n regs, zodat hij hun tanks kan gebruiken. We kunnen niet wachten op eindelijk op Lady Musgrave te gaan duiken!

Daarna halen we nog even wat boodschappen voor het avondeten. Eenmaal terug in het caravanpark, boek ik nog 2 extra nachten en ga ik maar weer even de was doen. Sas ruimt de cabin op en gaat alle batterijen voor de camera's en flitsers opladen. We willen natuurlijk wel foto's kunnen maken.