zaterdag 16 oktober 2010

Innisfail - Lucinda

by Carola

Na een lekker ontbijt van toast en scrambled eggs, gaan we weer op weg. Wanneer we na een korte rit in Mission Beach zijn aangeland, halen we bij het Visitors Information Centre info over motels en duiken.

Daarna rijden we richting South Mission Beach, waar een van de hotels is. Halverwege komen we langs een gloednieuw winkelcentrum met tankstation. Aangezien de auto dorst heeft, gaan we eerst dus maar even tanken. In het winkelcentrum blijkt ook de duikshop te zitten, dus het komt eigenlijk perfect uit.

We vragen daar of het mogelijk is om morgen te duiken en dat kan. Maar wanneer we vragen of ze ook Nitrox hebben wordt het lastig. De verkoopster heeft geen flauw idee waar we het over hebben, en wanneer we ook nog vragen of ze DIN-tanks hebben is ze het helemaal kwijt. Ze belt een van de duikinstructeurs, en helaas is het allebei niet mogelijk. Dus geen duiken in Mission Beach, aangezien dit het enige duikcentrum is in Mission Beach. Wij vinden het erg vreemd dat een verkoopster in een duikshop geen flauw idee heeft wat Nitrox en DIN is. Dat is iets wat je met je Open Water cursus krijgt. Verder zei ze ook nog dat ze geen duiker is, maar alleen snorkeltrips organiseert. Wat doe je dan in een duikshop?

We besluiten dus maar verder te rijden, een beetje teleurgesteld. Iets ten noorden van Cardwell nemen we de afslag richting Murray Falls. Dat blijkt een perfecte keuze, want het is een waanzinnig mooie waterval, waar je ook nog eens heel dichtbij kan komen!


Ons eindpunt voor vandaag wordt uiteindelijk Lucinda, een piepklein dorpje aan de kust met uitzicht op Hinchinbrook Island. We vinden een mooie kamer met uitzicht op het water. Het is de beste kamer die we tot nu toe zijn tegengekomen.

's Avonds gaan we uit eten in het 'bruisende' Lucinda. We genieten van een heerlijke vismaaltijd voor we lekker gaan slapen.

Morgen rijden we naar Ayr, en als we kunnen duiken op de Yongala, blijven we daar. Anders rijden we door naar Airlie Beach - de Whitsundays!