zondag 17 oktober 2010

Lucinda - Airlie Beach

by Carola

Na een heerlijke nacht en een lekker ontbijt op ons balkonnetje vertrekken we uit Lucinda. De eerste stop is Ayr, waar we graag willen duiken op de Yongala, een mooi wrak. Helaas blijken ze voor morgen nog maar een plek te hebben, en hebben we helaas geen tijd om nog een extra dag daar te blijven. We besluiten dus maar door te rijden naar Airlie Beach.

Het is vandaag zondag en dat is goed te merken, in tegenstelling tot Brisbane is in Ayr alles dicht. Gelukkig vinden we in Home Hill, een gehucht iets ten zuiden van Ayr, een supermarkt die open is. We worden echt supervriendelijk geholpen, heerlijk!

Sas vindt een lunchplek boven op een berg. Dat vereist een enorme steile klim, maar het is het wel waard, wat een mooi uitzicht!


Daarna is het nog 1,5 uur naar Airlie Beach. We komen weer langs de watermeloen en de Big Mango bij Bowen. Deze keer nemen we er wel foto's van en halen we een heerlijke mango sorbet bij de Visitor's Information Centre wat naast de 'Big Mango' zit. Heerlijk!


En dan rijden we eindelijke Airlie Beach binnen, we zijn in de Whitsundays!. Na even rondrijden, vinden we een motel met zwembad en een mooi uitzicht. We besluiten om 2 nachten te blijven, zodat we morgen even kunnen rondkijken voor een duiktrip. We hebben een appartementje, dus lekker de ruimte.

's Avonds eten we voor het gemak in het hotel. We zijn wel de enige gasten, een beetje zielig voor de chef. Het ligt niet aan het eten, de vis smaakt prima.