vrijdag 29 oktober 2010

Tiles and Electrical appointments

by Carola

Vandaag is het weer back to reality. We hebben 2 belangrijke afspraken: als eerst de definitieve keuze van de tegels en daarna de meest ingewikkelde: een afspraak met de electricien voor alle stopcontacten, verlichting etc.

We zijn expres vroeg van huis gegaan omdat we verwachten last van het verkeer te hebben. We zijn echter veel te vroeg in Robina, en halen nog maar even wat thee bij de koffieshop.

Gelukkig weten we al wel wat voor tegels we willen in de badkamers en de laundry. We moeten alleen nog de voegen en de tegels voor buiten (bij de voordeur en de openslaande deuren)uitzoeken. Dat gaat redelijk vlot. Daarna neemt de consultant even de tijd om een offerte te maken, zodat we kosten weten. Het blijkt redelijk in de buurt van wat Sas al had geschat: ongeveer $4300 extra. Dat komt omdat we geen standaardtegels willen.

Daarna hebben we nog even wat tijd voor de tweede afspraak van de dag. We kopen voor Sas even wat shorts in het Robina shoppingcentre.

De afspraak met de electricien duurt 3,5 uur. Ondanks dat we gisteren de hele dag hebben voorbereid, is het echt heel lastig. Uiteindelijk komen we er toch uit, en ook met het kostenplaatje wat we hadden verwacht: $10000,-. Zo'n $4000 was al meegenomen in de quote voor het huis, maar we hebben dus nog wat extra kosten. Al deze offertes willen we in de hypotheek mee laten nemen, dus het is heel fijn om nu deze kosten op een rijtje te hebben.

Doodmoe rijden we weer naar huis. Het was een intense dag. Op 8 november hebben we de laatste afspraak staan, waarin we de rest van het huis: dakpannen, kleur verf, kranen etc uit moeten kiezen. Dat zal ook nog wel wat tijd in beslag nemen. Wanneer we daar de offerte van hebben, kunnen we dat naar de hypotheek adviseur sturen zodat hij alvast de papieren voor de hypotheek in orde kan maken. Dan moeten we alleen nog wachten op council approval.