zondag 28 november 2010

Duiken met manta' s op Straddie

by Carola

Voor het eerst sinds meer dan 1,5 jaar gaan we samen duiken op North Stradbroke Island. Ik hoop nu eindelijk eens een keertje de manta rays daar te zien, Sas heeft ze al vaker gezien terwijl hij daar aan het werk was, maar nu hebben we de camera's bij ons om ze vast te leggen.

Het weer is niet geweldig, er staat een harde wind en de zee ziet er ruig uit. Ondanks dat lopen we het strand op terwijl de boot van Manta Lodge het strand opgereden wordt. We stappen in en dan komt het spannende gedeelte: de lancering in de golven. Pas na de derde keer lukt het om de boot op gang te krijgen en veilig uit de branding weg te varen.

Ondanks dat het zo ruig is proberen we toch naar Manta Bommie te gaan. Als we ergens manta's moeten tegenkomen, is het daar wel. De golven zijn best hoog en de boot gaat flink heen en weer, waardoor ik me niet zo heel prettig voel. Maar eenmaal in het water is dat over. Er staat een flinke stroming, en het is hard werken maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt door alles wat we zien: leopardshards, een shovelnose ray en.....manta's!! Wat is dat speciaal om ze zien rond te zwemmen. We blijven op een plek en gaan op het zand zitten, waardoor ze terug blijven komen. Ik ben echt zielsgelukkig!

Wat een perfecte dag, het was het harde werken onder water meer dan waard!