maandag 8 november 2010

Studio M appointment

by Carola

Keurig op tijd zijn we weer in Robina. Vandaag is het tijd om de rest van de zaken voor het huis uit te kiezen: van dakpannen tot deurkrukken.

We beginnen bij de buitenkant van het huis. Dat is gelijk al lastig, aangezien Sas en ik maar niet kunnen kiezen wat voor kleur dakpannen we willen. Na lang aarzelen, kiezen we voor een lichte kleur dakpan, wat past bij de kleur van de render van het huis. Daarna volgen de deurkrukken, verf voor de muren, plinten, keukenkastjes, toiletten, wastafels, kranen, en dan is het tijd voor de vloerbedekking. Daar krijgen we vervelend nieuws: we dachten dat de houten vloer die we hadden uitgezocht al goed geprijst in de offerte stond, maar helaas hadden ze de standaardprijs genomen. En natuurlijk willen wij een vloer die niet in het standaardpakket zit. Uiteindelijk blijkt onze vloer nog $6000 duurder te zijn dan de $10000 dat al in de offerte stond. Even slikken, maar we kunnen echt geen alternatief vinden.

De vloerbedekking voor de slaapkamers is snel uitgezocht. We vinden een andere kleur dan we in eerste instantie hadden uitgezocht, en zijn het er allebei over eens dat dat de perfecte kleur is. Het is ook heerlijk zachte vloerbedekking (ook weer niet de standaardcollectie!).

Uiteindelijk gaan we na 5 uur weer weg. Het was een hele zit, en we zijn het allebei behoorlijk zat. Onderweg stoppen we bij het blijkbaar beroemde Yatala Pie Shop, waar we heerlijke pies eten voor lunch. We gaan ook nog even op zoek naar een nieuwe gereedschapskoffer voor Sas, voor al z'n duikspulletjes (o-ringen, reserve maskerbandjes, etc). Helaas kunnen we nergens een fatsoenlijke koffer vinden.

Aan het eind van de dag brengen we nog even m'n BCD en regs naar de duikshop voor service. Dat moet een keer per jaar gebeuren, en dat is nu. Hopelijk heb ik m'n spullen terug voordat ik weer ga duiken (op 21 November).