maandag 27 december 2010

South West Rocks - Dag 1

by Carola

Rond 6.50 uur zijn we bij de duikshop en nadat alles is ingeladen rijden we naar de boatramp. Het is heerlijk weer: droog en zonnig! Dat is al weer een tijd geleden voor ons.

De eerste duik is bij Fish Rock, om te zoeken naar de Grey Nurse Sharks die daar het hele jaar wonen. Het water is heerlijk warm, al zijn er wel een paar frisse thermoclines. De haaien zijn er gelukkig, net als enorme scholen vis. Een heerlijke duik, alleen is er behalve de haaien niet zo heel veel te zien.

De tweede duik is totaal anders. We gaan nu in de grot en het is heel bijzonder. Ik was van te voren een beetje nerveus, maar eenmaal in de grot ben ik alleen maar gefascineerd. Het mooiste moment is aan het einde van de grot, wanneer je het waanzinnig mooie blauwe water ziet. We worden ook nog begeleidt door een rog die lekker in de grot zwemt.

Na een middagdutje gaan we wat boodschapjes doen en rijden we naar de Trial Bay Gaol ruine en de vuurtoren. Onderweg komen we nog een grote groep kangaroes tegen. Het blijft leuk om ze te zien.

Het is inmiddels al rond een uur of 5, dus besluiten we morgen uitgebreid de ruine en de vuurtoren te bekijken. Verder hebben we nu ook onze camera's niet bij ons, dus dat schiet niet op.

Morgenochtend staan er weer 2 duiken op het programma. Verder gaan we 's middags dus een beetje de toerist uithangen.

Woensdag rijden we weer terug naar huis, als de wegen tenminste open zijn. We hebben nl. gehoord dat er floodwarnings zijn voor een gedeelte van onze route. Als dat zo is, zitten we dus hier vast. We zien het wel!