dinsdag 28 december 2010

South West Rocks - Dag 2

by Carola

Het weer is totaal omgeslagen wanneer we 's ochtends wakker worden: het waait flink, het regent en het is best fris. Ondanks dat zetten we bij de duikshop onze setjes in elkaar en rijden we naar de boatramp.

Na een ruige rit komen we aan bij Fish Rock, de duiksite. We proberen verschillende plekken uit en uiteindelijk vinden we een plek waar het water relatief rustig is. Er is nog een flinke swell, dus de boot gaat lekker heen en weer.

Maar eenmaal onder water is het lekker warm, en is er geen stroming te bekennen. We duiken nu niet met een gids, en we kunnen dus lekker onze eigen gang gaan. We besluiten niet de grot in te gaan, aangezien het zicht niet geweldig is en er een beetje surge staat, wat betekent dat je heen en weer geslingerd wordt.

De tweede duik is ook niet begeleid. We gaan nu de andere kant op, richting de gutter waar we gisteren gigantisch veel grey nurse sharks hebben gezien. Deze keer zien we er 5, die lekker bij elkaar in het water hangen en zich totaal niets van ons aantrekken.

Kortom, het waren weer 2 heerlijke duiken en ik heb nu de grens van 300 duiken overschreden! Voelt toch een beetje als een mijlpaal. We hebben vandaag weer genoeg gezien: natuurlijk de haaien, maar ook veel murenen, een schildpad, een kleine lionfish en veel heremietkreeftjes.











Eenmaal terug bij de duikshop spoelen we onze spullen en hangen ze daar te drogen. We halen ze morgenochtend op, wanneer we weer naar huis rijden. Onze flessen worden ook keurig gevuld. Nadat we hebben afgerekend, rijden we even naar de supermarkt en de bakker voor wat broodjes en beleg.

Na de lunch en een heerlijk warme douche gaan we de toerist uithangen. Eerste stop is de Trial Bay Gaol, een ruine van een voormalige gevangenis met een waanzinnig uitzicht. Het is best indrukwekkend en niet alleen omdat er een grote kangaroe lekker zit te eten.

Daarna rijden we naar de Smoky Cape Lighthouse. Het is een steile wandeling, maar het is het zeker waard: een mooie vuurtoren en ook weer een geweldig uitzicht. De regen is nu gelukkig weggetrokken, wat het sightseeen een stuk aangenamer maakt.