woensdag 29 december 2010

Weer naar huis

by Carola

Vandaag is het weer tijd om naar huis te gaan. In tegenstelling tot gisteren worden we wakker met de zon en het is echt heerlijk weer. Hopelijk is het in Brisbane ook lekker weer, zeker na alle regen die we hebben gehad.

Nadat we hebben uitgecheckt, rijden we naar de duikshop om onze spullen op te halen. Nog niet alles is droog, maar het is in ieder geval gespoeld wat straks thuis weer een hoop werk scheelt. Daarna rijden we even naar de bakker om wat ontbijt en lunch te halen.

We willen zo snel mogelijk naar huis rijden, het is nl. toch een rit van ruim 500 kilometer. Tot aan Ballina rijdt het redelijk door, al zijn er wel wat zondagsrijders die ruim 10km/uur onder de maximale snelheid rijden. Best frusterend op een eenbaansweg. In Ballina (nog in NSW) komen we volledig stil te staan, door al het vakantieverkeer. Het geeft mij wat tijd om een foto's te maken van de Big Prawn (ben best gefascineerd door alle Big Things die er rondom Australie zijn;).

We waren een beetje bezorgd dat we rond Ballina vast kwamen te staan door de overstromingen, maar behalve dat de rivier heel erg hoog staat, is er niets van te merken. Gelukkig maar.

De rest van de rit verloopt soepel, en nadat we weer een uur teruggewonnen hebben door Queensland binnen te rijden (ivm zomertijd in New South Wales) zijn we rond 15.30 uur weer thuis. Sas gaat wat boodschappen halen, terwijl ik een was aanzet en zoveel mogelijk alles opruim. Het was wel lekker om even een paar daagjes er tussen uit te gaan, moeten we vaker doen.