zaterdag 5 maart 2011

Drukke dag

by Carola

Als eerst gaan we naar de brillenboer. Sas z'n bril is echt aan vervanging toe, dus we gaan een nieuwe bril uitzoeken. Het gaat verrassend snel, en Sas zoekt een mooi modelletje uit. Hopelijk is de bril volgende week klaar, zodat hij weer een fatsoenlijke bril heeft.

Daarna rijden we naar Moggill. Ze hebben nu de dakgoten gemonteerd, en hopelijk gaan ze maandag beginnen met de dakpannen, al zijn ze nu nog niet bezorgd.

Aan het begin van de middag nemen we de bus naar de Courier Mail Home Show. Uiteindelijk brengen we daar 3 uur door, en praten we met een paar leverancier van zonnepanelen. We willen wel eens weten wat mogelijk is, hoeveel panelen we kwijt zouden kunnen. We blijken echt een ideaal huis te hebben, met de perfecte ligging. We zouden iets van 20 panelen kwijt kunnen, wat genoeg zou moeten zijn voor onze complete electriciteitsvoorziening. Verder krijgen we de tip om de zonnepanelen van ons heet water systeem te verplaatsen naar het dak van de garage, zodat we de rest van het dak optimaal kunnen gebruiken. Dat wordt dus even bellen met de sitemanager op maandag.

Verder wonen we ook een demonstratie bij voor het maken van een deck. Dat is een beetje teleurstellend, we hadden er meer van verwacht. Sas maakt nog even een praatje met een bekende chef, die hier in Australie regelmatig bij Ready, Steady Cook te zien is (Dominique Rizzo).

Ik vond het wel een nuttige besteding van de middag, en we zijn er nu helemaal van overtuigd dat we zoveel mogelijk zonnepanelen willen. Helaas kunnen we dat dit jaar niet betalen, maar hopelijk kunnen we dat volgend jaar doen. We kijken even op een website of de leveranciers wel goedgekeurde leveranciers zijn, en dat blijkt gelukkig het geval. We vonden ze nl. wel goed overkomen, en ze gaven ons goed advies. Nu nog even op zoek naar een sponsor ;)