woensdag 25 mei 2011

Practical Completion

by Carola

Vandaag is de grote dag: het huis is klaar en vanmiddag gaan we met de sitemanager door het huis om te kijken of alles naar wens is.

Maar eerst moeten we iets saais regelen: de verzekering voor het huis. In de loop van de ochtend gaan we dus naar onze bank, waar we al onze andere verzekeringen hebben. Een half uur later is het geregeld. Omdat we niet zeker weten wanneer we de sleutels krijgen, hebben we een schatting gemaakt. In het beste geval zouden we over 2 weken er in moeten kunnen, dus besluiten we de verzekering vanaf 7 juni in te laten gaan.

De toer in en rond het huis duurt ongeveer 1.5 uur. We vinden nog een aantal kleine dingen, maar over het algemeen ziet het er goed uit. Alle data points en stopcontacten werken, we hebben water (zelfs heet water door het heetwatersysteem wat op zonnepanelen loopt). Na afloop zetten we de datum van de sleuteloverdracht op dinsdag 7 juni. Komt dus perfect uit met de verzekering.

We krijgen ook een certificaat mee voor de gasaansluiting. Dat moeten we nl aan de leverancier geven, zodat ze de gasflessen kunnen installeren. We besluiten dus ook maar gelijk dat we het weekend van 11 juni gaan verhuizen. Dat is een lang weekend, aangezien maandag 13 juni een public holiday is, perfecte timing.

Morgen moeten we dus een hoop regelen: verhuizers bellen voor offertes, vragen of de driveway eerder gedaan kan worden (staat nu op 3 juni), telefoon/internet opzeggen in het huurhuis en nieuwe aanvragen voor Moggill, het gasbedrijf bellen voor de gasflessen, etc.

Maar eerst gaan we het een beetje vieren. We kopen heerlijk Ben & Jerry's ijs en halen wat pizza's omdat we geen zin hebben om te koken.

's Avonds is het groot feest: State of Origin gaat van start. Een jaarlijks terugkerend serie van 3 rugby league wedstrijden tussen de aartsrivalen New South Wales (de Blues) en Queensland (de Maroons). Het is echt superspannend, maar gelukkig winnen we! Een geweldige afsluiting van deze dag!