woensdag 6 juli 2011

State of Origin III

by Carola

Rond een uur of 17.30 uur loop ik naar het treinstation. Ik pak de trein naar Milton, waar ik samen met Sas naar de belangrijkste wedstrijd van het jaar ga: State of Origin III!

We eten nog even heerlijke fish 'n chips en dan lopen we naar Suncorp Stadium. Het stadion is nog niet vol, maar er hangt nu al een heerlijke sfeer. Iets voor achten zit het helemaal stampvol (ruim 52.000 mensen) en komen de spelers het veld op. Als eerst komt het team van NSW (Blues) onder luid boegeroep het veld op. Dan is het de beurt aan de Maroons (Queensland) en barst het gejuich los. Het is ook de allerlaaste Origin wedstrijd van de captain (Darren Lockyer), dus we moeten wel winnen!

Wij zitten echt perfect voor de eerste helft van de wedstrijd. De Blues spelen vanaf onze kant, maar gelukkig zijn de Maroons zo goed dat ze constant vlak voor onze neus scoren! We juichen en schreeuwen keihard, net als alle andere toeschouwers. Het geluid is echt heel indrukwekkend. Wat een ervaring om hier bij te zijn!

Uiteindelijk winnen we overtuigend (34-24) en barst het feest los. Locky (Darren Lockyer) geeft best een emotionele afscheidsspeech en daarna doen ze een ereronde. Eenmaal terug naar huis heeft Sas nog nauwelijks een stem, dat wordt nog wat morgen :)

Wat een avond! Volgend jaar maar weer proberen kaartjes te krijgen!