donderdag 21 juli 2011

Whalewatching - Mooloolaba

by Carola

We zijn mooi op tijd in het prachtige Mooloolaba voor onze whalewatching trip. Nadat we ons hebben gemeld bij een van de medewerkers hebben we nog lekker even de tijd om wat foto's te nemen. Het is echt een prachtige dag, en volgens ma lijkt Mooloolaba net op Saint Tropez. Er liggen inderdaad wel aardige bootjes, en met dit weer kan ik me die vergelijking wel voorstellen.

Eenmaal aan boord, horen we dat de windverwachting vele malen beter is dan verwacht. Ze verwachten windsnelheden van 10-15 knopen, wat ongeveer de helft is van wat wij gisteren op het nieuws hadden gehoord. Het wordt dus een heerlijk kalm ritje.

En inderdaad, het is heerlijk. Sowieso vinden wij het altijd wel fijn op het water, maar vandaag is het echt geweldig. Jammer dat we niet gaan duiken :) De walvissen laten op zich wachten, maar op een gegeven moment zien we toch de eerste staarten uit het water komen. Ze zijn een beetje verlegen vandaag, en komen niet heel dicht bij de boot. Ondanks dat is het best indrukwekkend om ze in de verte te zien.

Net wanneer iedereen aan het lunchen is, besluiten 2 walvissen om naast de boot te zwemmen. Wat geweldig!

Rond een uur of 3 zijn we weer terug aan land. Een heerlijke dag op het water! Het is dan ook heel erg stil in de auto op de terugweg, alleen Sas is de hele tijd wakker omdat hij rijd. Ik geloof dat dit wel een geslaagde dag was.

Morgen vliegen Henny en Ella naar Sydney voor het tweede deel van hun tocht door Australie.