maandag 26 december 2011

Change of plans

by Carola

Rond een uur of 8 stappen we in de auto op weg naar South West Rocks. Heerlijk een paar dagen er tussen uit.


Het is een heerlijke dag, nu al erg warm, zonnig en een strakblauwe lucht. Het verkeer valt nog best mee, het lijkt er op dat we precies op tijd weg zijn gegaan. Wanneer we bijna halverwege zijn, worden we gebeld door het duikcentrum in South West Rocks: slecht nieuws, de swell is iets van 3 meter waardoor de boot zeker tot en met donderdag niet zal gaan. Vrijdag zouden we wel kunnen duiken, maar dan moeten we al weer naar huis.

Al snel besluiten we maar de duiken af te zeggen en het hotel te annuleren. Wel houden we de deposits, misschien dat we rond Australia Day (26 januari) vrij kunnen krijgen om daar naar toe te gaan.

We draaien om en rijden terug naar Brisbane. Onderweg stoppen we even bij 'onze' duikshop. Daar zijn ze druk bezig om de duiken te annuleren, dus deze week wordt er niet gedoken. Jammer, maar niet het einde van de wereld. In plaats van te duiken, gaan we deze week plantjes kopen voor de voortuin. En misschien nog een dagtrip naar Toowoomba of zo. We zien het wel.

's Avonds bel ik even met ma. Ik wil even weten hoe het met haar gaat. Gisteren zijn Esther en Edwin vertrokken naar St Maarten en dat was heel moeilijk. Ze klinkt best goed, heeft zelfs al de vlucht geboekt in april, wanneer Esther moet bevallen van hun tweede kind. Ik ben daar wel blij om, maakte me namelijk erg zorgen om ma.

De rest van de avond kijken we wat films, en dan is het toch echt tijd om te gaan slapen. Helaas morgen niet duiken, maar er zijn nog genoeg andere dingen te doen.