donderdag 1 december 2011

De eerste echte zomerstorm

by Carola

Vandaag begint officieel de zomer. En precies op tijd komt 's middags de eerste echt summerstorm aan in Brisbane. De zomer is de regentijd en de tijd van de lekkere onweersbuien, die meestal rond een uur of 5 beginnen precies wanneer iedereen naar huis gaat.


Deze begint eerder, maar wanneer ik naar huis ga is het verkeer nog steeds heel erg ontregeld. De bus komt niet opdagen en het is ontzettend druk in het busstation. Na een half uur wachten komt dan eindelijk een bus. Maar wanneer de mensen gaan instappen, komt de chauffeur erachter dat hij de verkeerde bus heeft gepakt. Hij had eigenlijk een hele andere route moeten hebben. Dus iedereen moet weer uitstappen en hij rijdt weg. Dat schiet lekker op.

Daarna komt dan eindelijk onze bus. De bus zit stampvol, aangezien de 3 voorgaande bussen niet op kwamen dagen. Ik zeg nog voor de gein tegen een andere passagier dat deze bus vast kapot zal gaan. Wanneer we voor een stoplicht staan te wachten, staat de chauffeur op. Ik denk even dat mijn voorspelling uit gaat komen, maar hij zegt dat hij al over zijn daglimiet zit qua het aantal uren dat hij mag rijden. Hij gaat ons halverwege afzetten in Indooroopilly, waar we een andere bus moeten nemen. Een dappere man, want daar zijn we niet blij mee. Dit is nl. een expressbus die normaal niet eens daar stopt.

Eenmaal in Indooroopilly staan we weer te wachten met alle andere mensen die daar al stonden te wachten. Na 15 minuten komt de eerste bus, maar die zit zo vol dat ik maar op de volgende wacht. Die komt gelukkig snel. Uiteindelijk ben in na 2 uur en 15 minuten eindelijk thuis. Wat een rit!