zaterdag 3 december 2011

Duiken + BBQ

by Carola

Het is vandaag weer heerlijk weer. Lekker zonnetje en blauwe lucht, perfect voor duik denken we. We hadden van de week al gekeken hoe laat het hoogtij is, en het valt perfect: 14.30 uur. Zo hebben we 's ochtends nog even tijd om de voorbereidingen te treffen voor vanavond, wanneer de overburen bij ons komen eten. We houden het simpel, we gaan lekker bbq-en, maar toch moet nog wel even de aardappelsalade gemaakt worden.


Nadat we alle duikspullen hebben ingepakt, stappen we in de auto. Onderweg stoppen we nog even bij de duikshop om mijn duikspullen op te halen. M'n BCD en automatenset zijn nl. geserviced, dus weer zo goed als nieuw. Mooi op tijd komen we in Southport aan, en we zijn niet de enige duikers die vandaag willen duiken. Zoals bijna altijd komen we bekenden tegen. Het duikwereldje is maar een klein wereldje.

De site is erg veranderd in de twee jaar dat we hier niet hebben gedoken. Door de zandwinning zitten de rotsen onder de modder, en is er weinig kleur meer te bekennen. Maar er is meer dan genoeg te zien. Overal zitten inktvissen verstopt, die uit hun schuilplaats komen om ons even te onderzoeken. Verder heb ik er nog nooit zoveel nudibranchs gezien. Kortom, een lekkere duik. Sas vond het minder, z'n masker bleef elke keer vollopen, heel irritant.

's Avonds komen de overburen eten. We genieten van een heerlijke bbq, met wat wijn een perfect einde van de dag.