vrijdag 30 december 2011

Roadtrip

by Carola

Nadat we lekker hebben uitgeslapen stappen we in de auto. We gaan eens kijken wat er ten westen van Brisbane te zien is.

Eenmaal op de snelweg valt het ons op hoe ontzettend landelijk het is. Heel mooi, redelijk vlak en zo groen. We rijden langs een aantal borden waarop land te koop wordt aangeboden, voor minder dan $100.000 kan je een stuk land van minimaal 1 acre kopen. Echt niet voor te stellen!

Redelijk snel komen we aan in Toowoomba. Deze plaats van bijna een jaar geleden op televisie over de hele wereld te zien. Binnen een zeer korte tijd kwam het water zo hoog te staan dat het met een enorme kracht door de hoofdstraat stroomde en onderweg allerlei auto's meenam. Vandaag is het een vredig stadje. Het valt me op hoe groen het hier is en hoe lekker het hier naar allerlei bloemen ruikt. We stoppen bij een park en maken een korte wandeling.

Van Toowoomba nemen we de toeristische route terug naar Brisbane. In plaats van de snelweg, rijden we over allerlei landweggetjes. Zo mooi en zo stil is het overal. We rijden ook door Grantham heen, het dorp wat zowat werd verwoest door de overstromingen en waar veel mensen zijn overleden. Ik krijg er kippenvel van, zo bizar om het dorpje nu te zien. We gaan niet op ontdekkingstocht uit, ik vind dat niet echt gepast. Langs de weg zien we nog een aantal huizen die er behoorlijk verwoest uit zien.

Ik wil dit zeker nog wel een keer doen, alleen zouden we er meer tijd voor moeten uittrekken. Misschien moeten we maar gewoon eens een lang weekend deze kant uitgaan, een trip maken langs de dorpen, en nog verder west gaan. Er is nog zoveel te ontdekken!