donderdag 29 maart 2012

Dure lunchpauze :)

by Carola

Vandaag heb ik me voorgenomen om eindelijk de open haard en de zonnepanelen te bestellen. De afgelopen weken zijn 2 bedrijven langs geweest om een offerte te maken voor de zonnepanelen en we hebben besloten om voor Hembrows te gaan (onze eerste voorkeur).

We krijgen (nou ja, kopen) 14 zonnepanelen, die in totaal 2,66 KW moeten opleveren. Dat is meer dan voldoende voor onze electriciteitsverbruik, dus we zouden zelfs nu elke 3 maanden geld terug kunnen krijgen. Dat komt omdat alle electriciteit die we niet verbruiken terug gaan in het netwerk, dus Origin (onze electriciteits retailer) krijgt electriciteit van ons. We krijgen daarvoor ook geld, dus vandaar dat we geld terug zouden kunnen krijgen (even afhankelijk van wanneer de prijs van electriciteit omhoog gaat).

Ik kan niet wachten om de zonnepanelen op ons dak te zien. Goed voor het milieu en onze portemonnee.

Het andere project is de open haard. Afgelopen weekend is iemand langs geweest om een offerte te maken voor de installatie daarvan. Dat gaat nog flink sloopwerk worden, omdat de ruimte die we voor de open haard hebben laten maken eerst nog voorzien moet worden van hittebestendige betonblokken. Hiervoor moet hij veel slopen, maar hij zegt dat het een redelijk makkelijk werkje is. Ik probeer hem te geloven. De offerte die we van de week van hem hebben gekregen valt mee, al moeten we de gipsplaten en het afwerken van de muur door iemand anders laten doen.

Ik bestel dus tijdens m'n lunchpauze de open haard, en laat de installateur weten dat hij wat ons betreft kan beginnen. Hij heeft ruimte in de week na Pasen, dus als alle spullen binnen zijn kan hij dan beginnen. Hopelijk is de open haard voor de die tijd binnen!

Nu alles besteld is, moet ik natuurlijk wel even het een en ander aanbetalen. Een dure lunchpauze, maar voor een goed doel: onze twee belangrijkste projecten voor het huis zijn in gang gezet! Met een beetje mazzel is de open haard half april klaar, en krijgen we half mei/eind mei onze zonnepanelen! Heel spannend allemaal, we kunnen niet wachten.