zaterdag 31 maart 2012

Plantjes in de voortuin

by Carola

We zouden eigenlijk vandaag gaan duiken, maar de wind heeft daar een stokje voor gestoken. Jammer, maar niets aan te doen.


Sas heeft echter een geweldig plan: we gaan naar de Rocklea Markets om eindelijk eens planten voor de voortuin aan te schaffen. Het is verrassend dichtbij, en er gaat een wereld voor ons open! Ze hebben een behoorlijke keus aan planten, en is er zoveel eten te krijgen. En het beste van allemaal: het is zo goedkoop!

We lopen eerst over de markt om een idee te krijgen wat ze hebben en hopelijk een idee te krijgen wat we zelf willen :)

Uiteindelijk kopen we 30 kleine plantjes (geen idee hoe ze heten, maar ze zien er mooi uit) die als border gaan dienen en 4 grote planten. Helemaal happy rijden we weer terug. Hier moeten we vaker komen!

Onderweg terug naar huis stoppen we bij een nieuw tuincentrum die onlangs vlak bij ons is geopend. We zien ontzettend mooie potten die we voor het huis kunnen zetten met wat lavendel er in. We kopen ze nog niet, maar doen wel goede ideeen op. We worden ook ontzettend goed geholpen, wat ook helpt. We kopen wel wat spul voor het gras. Er zit nl. wat ongedierte in het gras in de achtertuin wat er uit moet. Verder hebben we steeds meer onkruid in ons gras zitten. Bepakt met allerlei spul rijden we naar huis.

's Middags plant ik de planten, terwijl Sas het gras maait. En het resultaat mag er wezen, de voortuin is nog niet af, maar het ziet er al zoveel beter uit! We zijn er best blij mee.

Aan het eind van de middag krijgen we te horen dat we waarschijnlijk morgen wel kunnen duiken. De kapitein is er nog niet helemaal zeker van, maar zegt dat we morgen gewoon kunnen komen en dan kijken we wel of het gaat. Eindelijk! Ik kan niet wachten om weer het water in te gaan, zeker na alle sinus issues die ik heb gehad, maar ben tegelijkertijd ook een beetje nerveus. We zullen het morgen wel zien.