zondag 25 maart 2012

Verkiezingen in Queensland

by Carola

Gisteren is iedereen verplicht naar de stembus gegaan om voor een nieuwe regering van Queensland te stemmen. De afgelopen 20 jaar is Labour (zeg maar de PvdA) aan de macht geweest, en de algehele stemming is dat iedereen ze zat is.


Helaas is het hier zo dat er eigenlijk maar 2 partijen zijn die echt aan de macht kunnen komen: Labour of the Liberal National Party (LNP) - de conservatieven. Daarnaast kan je wel stemmen op bijv. de Greens en een zeer rechtse partij Bob Katter's Australian Party, maar in de praktijk zullen die eigenlijk nooit de meerderheid behalen. Erg jammer, ben zelf nl. wel een groot fan van de Greens.

Maar goed, als iedereen Labour zat is is het wel duidelijk wie er gewonnen heeft: de LNP, met Campbell Newman als Premier. Ze zijn aartsconservatief en hebben maar een doel voor ogen: zoveel mogelijk geld verdienen en banen creeren. Dat zal waarschijnlijk betekenen dat er de komende jaren heel erg veel geinvesteerd wordt in de koolmijnen, coal seam gas en asfalt. Het milieu is totaal onbelangrijk voor ze, net als bijv. goed openbaar vervoer. En dat is heel erg jammer voor Queensland.

Maar goed, de mensen hebben gesproken, en we moeten het nu met deze regering doen. Ik denk dat wij maar snel een trip naar het Great Barrier Reef boeken, voordat die verdwenen is. Zoals waarschijnlijk wel te merken is, ben ik geen groot fan van de LNP.