zondag 29 april 2012

Open haard is klaar

by Carola

Na lekker uitgeslapen te hebben, nemen we het pontje om naar Bunnings te gaan. Sas wil perse vandaag de muur van de open haard verven, nadat een collega van hem vrijdag en gisteren de muur had afgewerkt. Bij Bunnings laten we verf mengen. Het blijft me verbazen dat ze dat hier nog met de hand doen, terwijl dat in Nederland (in ieder geval bij de Praxis) met de computer ging. Daar kon je een voorbeeldkleur inscannen en kon de computer het precies zo mengen. Hier wordt de kleur in de computer ingevoerd, die vervolgens een papiertje uitprint waarop staat hoeveel er van elke kleur in de bus gedaan moet worden. De medewerker van Bunnings moet dan dan precies bij de basisverf doen. Zo ouderwets, maar het werkt wel.

Wanneer we thuiskomen, zien we een sinaasappel voor de deur liggen. We lopen naar de overburen, denkend dat het van hun is. Ze feliciteren ons met 'Orange Day' (Koninginnedag), en wilden ons iets oranje geven, vandaar de sinaasappel :) Erg grappig.

Wanneer we terugkomen van de buren, gaat Sas gelijk aan de slag. Sas doet uiteindelijk 3 lagen op de muur en het ziet er geweldig uit! Je ziet geen kleurverschil, dus de ouderwetse manier van mengen is toch betrouwbaar, net zoals Sas z'n schilderkunst ;) Nu moeten we alleen nog een stuk ceasarstone of graniet hebben voor op de vloer, zodat de vuurspetters van de open haard niet de houten vloer in de fik steken. We wonen nog geen jaar hier, en willen hier nog wel een tijd blijven wonen ;)