zondag 30 september 2012

Bank gekocht

by Carola

Onze huidige bank is de allereerste bank die we ooit samen hebben gekocht, toen we gingen samenwonen (way back in 1999!). En nu, na al die jaren, begint het toch echt tijd te worden dat we onze geliefde IKEA bank gaan vervangen.

In januari hadden we ons oog al laten vallen op een hele mooie, en heel comfortable bank. Maar (net als veel andere dingen) was de bank op dat moment nog een beetje boven ons budget. Maar na hard sparen hebben we dan nu het geld bij elkaar om het aan te schaffen.

Dus in de loop van de ochtend rijden we naar Fortitude Valley, waar de winkel zich bevindt. Ondanks dat het een lang weekend is, en schoolvakantie, is het redelijk rustig op de weg en op de parkeerplaats van de 'woonboulevard'. Dus we kunnen makkelijk een plekje vlakbij de ingang vinden.

We worden geholpen door dezelfde vrouw die ons in januari ook al hielp. Nee, we hebben niet zo'n geweldig geheuge, maar ze had op de offerte haar visitekaartje geniet en ze draagt nu ook een naambordje :)

We zijn redelijk snel klaar, omdat we precies weten wat we willen. En het wachten heeft ook z'n vruchten afgeworpen: de bank is nu een paar honderd dollar goedkopen, en we krijgen er twee gratis kussens bij. Wat wil je nog meer :)

Sas had in de folder ook nog een hele mooie salontafel gezien, maar die is even wat te prijzig op dit moment.

Bij het betalen van de aanbetaling staat de verkoopster wel vreemd te kijken wanneer we zeggen dat we het gewoon willen pinnen. Het is hier zo'n gewoonte om met credit card te betalen, maar wij willen onze credit card liever niet voor dit soort dingen gebruiken. We vragen ook of ze de bankgegevens door kan geven, zodat we het restant bedrag vlak voor de bezorging gewoon over kunnen maken. Dat is gelukkig geen probleem.

Helemaal blij gaan we weer naar huis, we moeten alleen nog wel even geduld hebben: de bank wordt pas 14 december bezorgd! Voorlopig moet onze trouwe IKEA bank het dus nog even volhouden.

Hier is een link naar de website met een plaatje van onze bank (de Jasper 1a).