maandag 31 december 2012

New Year's Eve Party!

by Carola

Vandaag is het zover: onze New Year's Eve Party is vanavond! We zijn heel erg benieuwd wie er vanavond komen, hopelijk komen er ook veel nieuwe buren die we nog niet hebben ontmoet. Dat is nl. precies het idee van vanavond.

Voordat het zover is moeten er nog wel wat dingen gebeuren. Ik ga in de loop van de ochtend nog even het een en ander aan boodschappen halen. Verder maakt Sas z'n heerlijke aardappelsalade en maak ik de heerlijke sausage rolls van Jamie Oliver en een spinach dip in een rond brood.

Aan het eind van de middag beginnen we met het opzetten van de spullen. De buren helpen flink mee en samen zetten we alle tafels en stoelen op. Sas en ik versieren de straat met ballonnen, terwijl de buurman de muziek regelt. Iedereen heeft er erg veel zin in, een heel goed teken.

Het feest is echt geweldig, precies zoals we hadden gewild. Er komen ongeveer 50-60 mensen, niet allemaal tegelijk omdat de meeste buren kleine kinderen hebben. We ontmoeten zoveel nieuwe mensen en iedereen heeft heerlijke dingen meegenomen om te delen. Er is echt veel te veel eten omdat iedereen zo z'n best heeft gedaan. Geweldig.

We krijgen hele leuke reacties op het feest, iedereen is het erover eens dat dit een heel leuk idee is om iedereen te leren kennen en een buurtgevoel te krijgen. Leuk toch?

De avond vliegt voorbij en voor we het weten horen we het vuurwerk in de verte. Snel steken we alle sterretjes aan en schenkt iedereen de champagneglazen vol. Een paar minuten na 12 uur zijn we er klaar voor om elkaar een gelukkig nieuwjaar te wensen. Beetje laat, maar niemand kan het wat schelen.

Rond 1.30 uur beginnen we langzaam met opruimen, de meeste mensen zijn al naar huis en er is behoorlijk wat te doen. Maar de buren die er nog zijn helpen allemaal mee, dus binnen no time is de straat weer netjes. Dan is het tijd om binnen op te ruimen, het is net een slagveld. Uiteindelijk zijn we rond 2.45 uur klaar, en is het toch echt tijd om naar bed te gaan. Ik denk niet dat we morgen iets gaan doen, zal veel slapen worden op de eerste dag van 2013.