vrijdag 12 juli 2013

Heron Island

by Carola

Na heel lang aftellen, is het dan eindelijk zover: Heron Island here we come!

Zondag 7 juli stappen we in de auto en rijden we naar Gladstone. Dat is ongeveer 7 uur rijden ten noorden van Brisbane. De boot naar Heron Island vertrekt pas maandag, maar we wilden het rustig aan doen voor onze eerste vakantie in 3 jaar. Na een redelijke nacht slapen in een hotel in Gladstone, checken we maandag in voor de boottocht. Helaas is de boot flink vertraagd, omdat we op passagiers moeten wachten die met het vliegtuig naar Gladstone reizen.

Het is een heerlijke rit van 2 uur naar Heron. Eerst vaar je langs de coal terminal en alle kolenschepen die liggen te wachten om in de haven te aanmeren. Maar langzaam wordt het steeds mooier. We varen langs verschillende tropisch en piepkleine eilandjes, en we komen al helemaal in de stemming.

Na een warm welkom op Heron, compleet met lunch en cocktail, gaan we naar de duikshop. Helaas zijn we net te laat om vandaag nog een duik te doen, maar we schrijven ons in voor zoveel mogelijk duiken voor de komende dagen.

De eerste duik die we doen is een redelijke duik. Het zicht is minder dan ik had verwacht, maar toch nog steeds redelijk. Omdat er heel veel wind staat (25-35 knopen) gaan de rest van de duiken niet door die dag. En dat blijft helaas zo de rest van de week. De enige duik die we kunnen doen is een duik rond de jetty op donderdag ochtend. Dat is een heerlijke duik, geweldig zicht maar het water is echt heel koud: 18 graden! Dat verwacht je niet echt op een tropisch eiland (zelfs niet in de winter!)


Dus in plaats van lekker duiken, spenderen we de week met een excursie door het research centrum op het eiland, een presentatie over walvissen, een heerlijke massage (Sascha ging zelfs mee, geloof alleen niet dat hij het zo geweldig vond :)) en een uurtje in het zwembad om m'n skills weer te doen - dat was alweer veel te lang geleden.

Ondanks dat de trip niet gegaan is zoals we hadden gewild, was het een lekkere vakantie. Het is heerlijk om een kleine week geen telefoon, geen internet en zelfs geen televisie te hebben. En we hebben onze 10-jarige trouwdag in stijl op een mooi eiland kunnen vieren.

Pas op de laatste dag wanneer we op de boot zitten te wachten, laat Heron zich van z'n mooiste kant zien: zon, warm, strakblauwe lucht. De foto's hieronder zijn dan ook vooral van de vrijdagochtend voordat we weer terug gaan naar Gladstone.

We gaan zeker nog een keer terug, waarschijnlijk volgend jaar rond Sas z'n verjaardag, want we moeten toch echt een keer al die mooie duiklocaties gaan zien!