zaterdag 28 december 2013

Dagje op het water

by Carola

Al ruim voor 7 uur zijn we in Scarborough in de marina. Al snel arriveren Phil en Bronwyn met hun boot. Doordat we allemaal lekker op tijd zijn, kunnen we heel snel vertrekken.

Het weer ziet er niet veelbelovend uit. Het is grijs, en het regent in de verte. Ook is het best choppy in Moreton Bay, en dat is normaal een teken dat het daarbuiten (waar de duiksite is) nog erger is. Maar we besluiten gewoon door te gaan, hopelijk wordt het beter.

Eenmaal buiten Moreton Bay, valt het reuze mee. We leggen aan bij een boei, en we zien zowaar al een klein beetje blauwe lucht. Er staat totaal geen stroming, dus Sas en ik doen onze BCD's aan in het water, veel prettiger dan op de boot.

De eerste duik is heerlijk. Het water is best aangenaam (25 graden) en het zicht is goed (zeker 20 meter). We zien ontzettend veel nieuwe en bekende nudibranchs, wat een geweldige site is dit. Ik kan me niet herinneren dat ik eerder hier heb gedoken, ondanks data we al vele duiken op dit rif (Flinders Reef) hebben gedaan.

Nadat we boven komen van de eerste duik, is het weer totaal omgeslagen: strakblauwe lucht, zon en het water is zo ontzettend kalm geworden. We zijn dan ook allevier heel erg blij dat we niet terug zijn gegaan naar de marina.

De tweede duik is ook heerlijk, al voelt het een stuk frisser. Na de duiken gaan we voor anker bij Moreton Island voor de lunch. Wat is het leven toch heerlijk!

Al veel te snel zijn we aan het eind van de dag weer terug bij de marina, en nemen we afscheid van Phil en Bronwyn. Hopelijk kunnen we snel weer mee!