zondag 29 december 2013

Het is heel erg warm!

by Carola

De weersverwachting voor vandaag is niet best: het wordt warm, heel warm. Ze verwachten rond de 40 graden hier. Pfff, dat wordt zweten.

Wanneer we wakker worden is het al lekker warm. Sas staat er echter op om alvast de waslijn in elkaar te zetten. Gelukkig is hij wel slim, en doet hij alleen het voorbereidende werk dat wil zeggen hij gaat het in onze 'outdoor room' in elkaar zetten en nog geen gaten graven om de waslijn ook echt neer te kunnen zetten.

De hele dag doen we het heel rustig aan. We hebben zelfs de airconditioning aan, iets wat we nog zelden overdag gedaan hebben. We kijken maar wat cricket (de Boxing Day test match is bezig - duur 5 dagen!).

Op een gegeven moment krijg ik er wel last van - ondanks dat ik veel water drink krijg ik hoofdpijn. Ik ga dus maar even naar bed, lekker in een koele en donkere kamer.

Aan het eind van de dag zien we dat er slecht weer aan zit te komen. Hopelijk brengt het wat verkoeling. En inderdaad, we krijgen aardig wat onweer en een harde wind in combinatie met regen. Heerlijk, en het vult de watertank weer een klein beetje. Helaas is het maar van korte duur, dus de planten en het gras hebben niet genoeg gekregen.

Die regen veroorzaakt helaas wel weer lekkage in onze slaapkamer. Weer op precies dezelfde plek als altijd. Dat betekent dat we nu toch echt eens met de builder moeten praten. Na de laatste lekkage hebben we nl. een rapport van de verzekeraar gekregen waarin staat dat de lekkage wordt veroorzaakt door een constructiefout ('poorly designed' was hun conclusie). De lekkage vindt altijd plaats in het platte gedeelte van het dak. Het is maar een klein dak, maar de builder heeft daar 2 losse platen opgelegd, en alleen met siliconenkit vastgezet. Dat houdt natuurlijk nooit, zeker niet in de zon die er dag in dag uit opstaat. Wij vinden dus dat het nu wel tijd wordt dat dat verholpen wordt.

Dat gaan we dus morgen maar even regelen, als het wat koeler is.