zondag 15 december 2013

Home sweet home

by Carola

Afgelopen dinsdag zijn we weer thuisgekomen. Ik moet zeggen dat we het allebei wel heel fijn vinden om weer thuis te zijn. Er gaat toch niets boven je eigen bed, en ik vind het zo fijn dat we gewoon water uit de kraan kunnen drinken.

Nadat we de eerste dagen echt heel veel hebben bijgeslapen, hebben we een lijstje gemaakt met dingen die we nog in/rond het huis willen (laten) doen. Als eerst gaan we een hogedrukreiniger aanschaffen, zodat we de buitenkant van het huis kunnen schoonmaken.

Sas had er al een uitgezocht op de website van Bunnings, dus dat is makkelijk. We hoeven het alleen maar op te halen. Hij kan niet wachten om er mee aan de slag te gaan! Gelukkig zit de watertank vol, dus kan het gewoon met regenwater.

Het maakt wel een groot verschil. We doen een helft van het huis, inclusivef de ramen. Het ziet er gelijk zoveel beter uit. Tijdens het schoonmaken verdrinken we ook een grote hoeveelheid red back spiders, die het erg naar hun zin hebben rond ons huis.

Verder wordt het nu toch echt tijd om het onkruid uit de tuin te halen. Als eerst staat de achtertuin op de planning. Na een halve dag zwoegen ziet het er geweldig uit. Al het onkruid is weg, en zelfs een hoek van de tuin die we al 2 jaar verwaarlozen ziet er nu geweldig uit. We hebben daar nu een frangipane boompje gepland en de aloe vera (opgedeeld in verschillende plantjes, omdat die al zo groot was geworden). En het mooie is dat we die frangipane en aloe gekregen hadden van een college, dus het kostte helemaal niets (we blijven toch Nederlanders :)).

De tuin aan de zijkant van het huis is ook helemaal onkruidvrij. Wel staat er nog wat mint, peterselie en wat tijm in. Die tijm zagen we pas toen we het onkruid hadden verwijderd, een leuke en lekkere verrassing!

We zagen alleen wel dat onze fruitboompjes wat ziektes hebben verzameld in de 2 weken dat we weg waren. Bij het tuincentrum hebben we dus maar wat spul gehaald om dat te bestrijden. Hopelijk gaan ze het redden, want de meeste boompjes hebben al wat fruit er in hangen.

Morgen zit de vakantie er toch echt weer op en is het weer tijd om naar het werk te gaan. Maar gelukkig zou het een rustige week moeten worden, al de deadlines zijn al geweest. Dat hadden we weer goed getimed! En het is maar een week werken, voordat de kerstvakantie begint. Een heerlijk vooruitzicht!