dinsdag 31 december 2013

Oudjaarsdag

by Carola

Om 4.30 uur gaat de wekker, wat is het nog vroeg! Maar we staan niet voor niets zo vroeg op, we gaan nl. duiken. Alhoewel ik erg geneigd ben om me nog even om te draaien.

Rond 6.45 uur zijn we in Fingal Heads, in Tweed Heads (New South Wales). Daar komen we ook Phil en Bronwyn weer tegen, zij hadden nl. ook wel zien om vandaag mee te gaan. Het weer is best goed, en de verwachting is dat het redelijk kalm is op het water. We kunnen niet wachten, het is de eerste keer dat we hier duiken sinds we terug zijn uit Indonesie. Het water schijnt een stuk kouder te zijn: zo'n 22 graden, en het zicht is de laatste weken ook niet best: zo'n 5-8 meter. Maar het is altijd goed duiken hier, we vinden hier altijd wel wat nieuws.

En vandaag is het geweldig, we komen zoveel nieuwe nudibranchs tegen. En we zien zelfs 2 leopardsharks, waarvan er 1 heerlijk relaxt op de bodem ligt en ons heel erg dichtbij laat komen. Ondanks het zicht, het groene water en de temperatuur genieten we van de duiken, we komen lachend boven. Ik geloof niet dat de andere duikers onze mening delen, behalve Phil en Bronwyn.

Na de duiken wensen we Chris, de kapitein, een heel gelukkig nieuw jaar toe en beloven we snel weer terug te komen.  We pakken onze spullen in en gaan dan nog even lunchen voordat we weer naar Brisbane gaan. We gaan wel even kijken of de duikshop open is, zodat we hopelijk onze flessen kunnen vullen en onze spullen daar kunnen spoelen.

Gelukkig zijn ze open. Ik bel Phil en Bronwyn nog even, zodat zij ook nog even hun flessen kunnen vullen en kunnen spoelen. Ze zijn daar heel blij mee, want dat betekent dat ze volle flessen mee naar huis kunnen nemen.

Wanneer we thuiskomen, komt Sas onze buurman tegen. Hij nodigt ons uit om vanavond bij hun Oud & Nieuw te vieren. Dat hadden we niet gepland, zeker niet omdat we al sinds 4.30 uur op zijn. We doen dus even snel een dutje en gaan dan naar de buren.

Het is echt een hele gezellige avond, en tot onze verbazing houden we het allevier vol tot middernacht, ondanks de nodige hoeveelheid sparkling wine, allerlei hapjes en amaretto :) Maar om 0.45 uur gaat toch echt ons licht uit en gaan we naar huis. Ongelooflijk dat het al weer 2014 is! We zijn wel benieuwd wat dit jaar gaat brengen.

HAPPY NEW YEAR EVERYONE!