maandag 30 december 2013

Productief dagje

by Carola

Het is alweer maandag, de tweede week van onze vakantie is aangebroken. We hebben al best veel van ons lijstje gedaan, maar er staan nog wat dingen op het programma.

Als eerst gaan we iets doen waar ik al heel lang naar uitkijk: naar het reisbureau om (hopelijk) een geode prijs voor vliegtickets naar Sint Maarten te krijgen. Ik had zelf al op internet gekeken, maar kon geen fatsoenlijke vluchten vinden voor een normale prijs. De enige vluchten die ik vond die in het budget passen duren ontzetten lang, met hele lange wachttijden tussen de vluchten.

Gelukkig vind de travelagent wel een hele goede vlucht, en voor een hele redelijke prijs. Dus we hebben ze maar geboekt. We vertrekken op 15 mei in de ochtend, en omdat we terug in de tijd reizen komen we ook op 15 mei ('s avonds) aan op Sint Maarten. We blijven 13 nachten op Sint Maarten, zodat we genoeg tijd hebben om eindelijk Esther, Edwin en de 3 kids te zien en te duiken. Ik kan niet wachten om Esther weer te zien! Volgens de travelagent kunnen we ook veel baggage meenemen: per persoon kan je maximaal 2 tassen van 23 kg meenemen. Dus onze duikspullen kunnen makkelijk mee, net als onze camera's!

We nemen ook een optie op een hotel, maar ik zeg wel dat we eerst even na willen vragen bij Esther en Ed of het wel wat is. Nadat we de aanbetaling hebben gedaan voor de vluchten (die moeten we zeker vastzetten), gaan we weer weg.

Ik ben zo blij, dat ik gelijk Es een berichtje stuur met Whatsapp. Ik geloof dat zij ook wel blij is dat we echt gaan komen. Volgens haar is het hotel wel mooi, maar het ligt wel hoog. Ze geeft wat andere opties voor hotels, dus dat moeten we nog maar even goed uitzoeken. Ik wil eigenlijk wel iets wat aan het strand ligt, en dicht bij een duikshop. Het eiland is wel klein, maar we houden ook van gemak. Verder moeten we ook nog kijken voor een auto, dat is wel noodzakelijk daar.

Daarna rijden we naar de duikshop. Sas heeft nl. echt een nieuw 3mm wetsuit nodig. Het pak wat hij nu heeft is echt helemaal versleten, het wordt nl. wel goed gebruikt. Verder kan hij ook eindelijk z'n droogpak ophalen. Al sinds eind augustus zit hij daar op te wachten, terwijl het pak alleen nieuwe seals nodig had. Niemand wist waar het pak was, maar nu blijkt dat het al sinds september in de shop ligt. Erg frustrerend! Maar goed, hij heeft het pak nu eindelijk weer terug, klaar voor de winter. Na nog even wat vis te hebben gehaald bij de visboer naast de duikshop, gaan we weer naar huis.

Dat timen we goed, want niet veel later wordt er geklopt: de post met een pakketje. En het blijkt een van de canvasprints te zijn die we vorige week hebben besteld. Dat is snel. En het ziet er echt heel mooi uit! We hebben in totaal 5 canvasprints besteld, met uiteraard duikfoto's. Er was nl. een hele goede aanbieding op internet, waardoor we voor een hele goede prijs die konden bestellen. Wel vreemd dat er maar 1 van de 5 is aangekomen, maar hopelijk komen de andere 4 ook snel.

Hier is een foto van de eerste canvasprint. We hebben het in de gang gehangen. Een soort Big Brother is watching you ;)