maandag 2 december 2013

Raja Ampat (Indonesie) - dag 5

by Sascha

Wat gaat de tijd toch snel - we zijn alweer 5 dagen op deze schitterende boot. Vandaag staan er 3 duiken op het programma en een lagoon tour. Klinkt goed vinden wij.

De 2 duiken zijn best aardig, zeker op het eind wanneer we echt omgeven worden door vissen, wat een geweldige ervaring! De laatste duik van de dag is minder, zicht is niet geweldig en op sommige stukken staat er behoorlijk wat stroming - te sterk om tegenin te zwemmen. Zelfs de safetystop moeten we met de reefhook doen anders blijven we niet op een plek. Dat ding is trouwens wel een geweldige uitvinding, je haakt het ergens in en je kan gewoon blijven hangen zonder moeite. Bespaart heel veel energie en lucht!

Aan het eind van de middag staat de lagoon tour gepland. Met z'n allen stappen we in de 2 dingys en varen we naar een heel erg mooi plekje. Daar snorkelen we en zwemmen we wat, en genieten we van de waanzinnig mooie locatie. Echt een paradijs!

Wanneer we terugkomen aan boord, is het tijd om te varen naar de volgende locatie. We gaan naar Waigeo, zo'n 13 uur varen naar het noorden. Daar gaan we morgen 2 duiken op een site waar mantas worden gespot en 2 duiken rond een jetty doen. We zijn heel erg benieuwd!