zaterdag 7 december 2013

Sorong - Manado

by Carola

Helaas, de duiktrip op de geweldige Indo Siren zit er al weer op. Maar wanneer we 's ochtends wakker worden is er een kleine verrassing: onze vlucht vertrekt pas 2 uur later dan gepland, dus we kunnen nog iets langer op de boot blijven.

We merken al wel een enorm verschil nu in de haven van Sorong zijn: wat is het hier vochtig en warm! Al die dagen op het water merkten we er niets van, maar nu is het zweten geblazen!

Na zoveel mogelijk tijdrekken, is het toch echt tijd om naar het vliegveld te gaan. En dat betekent ook voor het eerst in 10 dagen weer schoenen aan - wat voelt dat raar en oncomfortabel!

Eenmaal op het vliegveld komen we voor een onaangename verrassing te staan: in plaats van de verwachte 20kg baggage allowance mogen we nu maar 10kg per persoon gratis meenemen. Het schijnt dat we nu in een veel kleiner vliegtuig vliegen dan eerst gepland. Dat doet pijn in de portemonnee voor iedereen. De meeste van onze groep hebben hun eigen duikspullen meegenomen, dus zitten zo aan 20kg pp. Wij hebben ook nog allebei onze camera's en onderwaterhuizen meegenomen, dus dat wordt flink betalen. De schade is 1,3 miljoen rupiahs (iets meer dan $100). Niets aan te doen, de baggage moet toch mee. Maar het is wel heel frustrerend. Iedereen is redelijk geirriteerd er over wat nog versterkt wordt door het benauwde weer. Er is nl. geen airconditioning op het vliegveld.

Het vliegtuig is echt heel klein, en wij vragen ons echt af of al die tassen wel gaan passen. Maar op de een of andere manier weten ze het er in te proppen en kunnen we vertrekken. We kijken wel even of er niets meer op de grond ligt, maar nee alle tassen zitten in het vliegtuig. En het vliegtuig kan nog steeds opstijgen :)

Gelukkig komen we veilig aan in Manado, en is de baggage aangekomen. We worden opgewacht door iemand die ons met een busje naar het hotel brengt. . Hij vertelt dat ze net Sinterklaas hebben gevierd, met Zwarte Piet. Het schijnt dat Manado nog aardig wat Nederlandse tradities heeft, erg grappig om te horen. We zitten midden in de stad. Het valt ons wel op dat Manado echt veel schoner is dan het gedeelte wat wij van Jakarta hebben gezien en Sorong.

Na een verfrissende douche gaan we maar in het restaurant van het hotel eten. Het is echt spotgoedkoop: voor iets meer dan $30 hebben we allebei 2 gangen en drinken!

Morgen gaan we een jungletour maken, ben heel benieuwd!