zondag 26 januari 2014

Australia Day

by Carola

Eigenlijk hadden we er totaal niet mee op gerekend, zeker na de slechte weersverwachtingen die we al de hele week horen, maar het gaat toch echt door: we gaan naar Straddie voor een paar duiken!

Het belooft wel redelijk ruig te worden op het water, dus we zorgen ervoor dat we genoeg zeeziektepilletjes bij ons hebben. Er kan maar op een site gedoken worden, dankzij het feit dat de wind uit een gunstige richting komt.

Nadat we voor de zekerheid vanochtend hebben gebeld, pakken we snel onze spullen in en gaan we richting Cleveland waar we de ferry pakken naar North Stradbroke Island. Er staat een behoorlijke wind en zelfs de rit op de ferry is niet super kalm. De auto zit onder een lekker laag zout wanneer we van de ferry afrijden.

Onderweg naar Point Lookout, waar de duikshop zit, zien we verrassend weinig van de enorme bosbrand die hier een paar weken geleden heeft gewoed. Maar hoe dichter we bij Amity Point (zo halverwege tussen de ferry en Point Lookout) hoe meer we zien. Zoveel bomen zijn verwoest, maar we zien ook al veel groen tussen de verbrande bomen. Echt verbazend om te zien hoe de natuur zichzelf herstelt na zo'n ramp.

Het valt ons ontzettend mee hoe kalm het eigenlijk is op het water. Het ziet er nl. vanaf het land veel erger uit. Maar de golven vallen mee. Onder water is er niets aan de hand, geen stroming en geen surge. Helaas zien we geen manta's of leopardsharks, maar het is toch wel weer fijn om onder water te zijn.

Wanneer we weer terug aan land zijn, besluiten we om te kijken of we een vroegere ferry terug kunnen nemen. Ik ben nl. zo ontzettend moe, dat ik wel naar huis wil. Gelukkig is er plek en zijn we daardoor zo'n 2 uur eerder thuis dan gepland.

Morgen moeten we maar wel even de auto schoonmaken, die laag zout kan nooit goed zijn voor de verf. Dat wordt dan wel de allereerste keer dat we de auto aan de buitenkant schoonmaken, normaal laten we het aan de regen over. Maar er zit geen regen aan te komen, dus Sas zal er toch echt aan moeten geloven.