zaterdag 4 januari 2014

Feeling hot, hot, hot!

by Carola

De weersverwachting beloofde het al: vandaag is de warmste dag in jaren in Brisbane. Het begint al vroeg: iets voor 7 uur 's ochtends is het al een zeer aangename 31 graden. Dat belooft wat! De verwachting is dat het vandaag meer dan 40 graden wordt, en het lijkt er op dat dat wel gehaald gaat worden.

Gisteren wat het ook al warm: het was om 15.30 uur nog steeds 39 graden. En er stond geen bries, wat het heel onaangenaam maakte. Ik kon er ook niet zo best tegen, maar gelukkig hebben we airconditioning. En het beste is dat die overdag electriciteit van de zonnepanelen krijgt, waardoor ik me niet zo schuldig voel om het aan te zetten.

Vandaag staat er gelukkig wel een flinke bries, waardoor het beter uit is te houden dan gisteren, ondanks dat het een stuk warmer is. De wind is echter een hete wind, waardoor het buiten echt aanvoelt als een oven. Maar het is totaal niet vochtig, wat het een stuk prettiger maakt dan wanneer het 35 graden is met 90% vochtigheid. Nieuwsgierig als we zijn houden we de hele dag een beetje de temperatuur in de gaten:

6.55 uur: 31 graden
10.31 uur: 39 graden
12.02 uur: 44 graden
12.46 uur: 45 graden
14.02 uur: 47 graden
14.37 uur: 49 graden!!
18.11 uur: 35 graden

Wanneer ik 's ochtends de boodschappen doe, is het zo rustig. Normaal is het een gekkenhuis op zaterdagochtend, nu is er bijna niemand in de supermarkt. En dat terwijl het daar zo lekker koel is.

Ik doe ook nog een was, die echt binnen no time droog is. Het is buiten net een droger: heet en aardig wat wind, perfect voor de was!

We leggen 's middags ook onze duikcomputers even buiten op de rand van de vegie patches, omdat we gewoon niet kunnen geloven dat het zo warm is. Maar het blijkt toch echt zo te zijn, sterker nog, mijn duikcomputer geeft zelfs 51 graden aan! Arme plantjes..

Binnen hebben we lekker de airco aan, die staat op een hele koele 25 graden. We kijken maar wat cricket, want het is echt te warm om buiten actief bezig te zijn. 's Avonds geven we maar even de groenten wat water, net als onze fruitboompjes. Wat zullen die het moeilijk gehad hebben. Het is inmiddels al heerlijk afgekoeld, wie had gedacht dat 35 graden heerlijk koel aan kon voelen ;)

Wat een bijzondere dag was dit. Toch best wel stoer om mee te maken. Maar we vragen ons wel af waar de regen blijft, dit is tenslotte het regenseizoen...Maar daar hebben we, op een paar korte en hevige buien na, nog weinig van gemerkt.