zaterdag 25 januari 2014

Straat BBQ

by Carola

Wij vonden het wel weer eens tijd geworden voor een straat bbq met de hele buurt. Afgelopen week hebben we dus bij iedereen een uitnodiging in de bus gedaan. Het is wel leuk om zoiets te organiseren, maar ik ben toch altijd wel een beetje nerveus of iemand ook echt op komt dagen.

Voordat het start, hebben we nog wel het een en ander voor te bereiden. Sas maakt kipsate, met heerlijke satesaus (gemaakt met de enige echte pindakaas van Calve) en een aardappelsalade. Ik maak een fruitsalade en een cake van mango en kokos. Past prima in de zomer!

We zetten de cul-de-sac af met lint en afvalbakken, zodat niemand er door kan rijden. De tafels worden in elkaar gezet en we versieren de straat een beetje met ballonnen en vlaggetjes (Australische vlaggetjes - want het is morgen Australia Day).

Het feest is weer een success. Er komen meer mensen dan we hadden gedacht, omdat het een lang weekend is. We leren weer wat nieuwe buren kennen en het is echt heel gezellig. De kids spelen op straat, en iedereen heeft het naar z'n zin. Zoals gewoonlijk is er veel te veel eten, iedereen nam ook zelf wat mee.

Uiteindelijk gaat iedereen pas rond een uur of 10 's avonds naar huis. We ruimen de boel op buiten, met behulp van de buren en dan is het toch echt bedtijd. We zijn helemaal op. Maar het was het wel waard. Iedereen bedankte ons voor het organiseren, zo leuk om te horen dat het gewaardeerd wordt.

We zitten er aan te denken om de volgende bbq ergens in juli te doen - misschien met een Christmas in July thema?