zondag 16 maart 2014

Weekend projectje

by Carola

De afgelopen weken heeft Sas heel hard gewerkt aan een bak voor de zijkant van onze tuin. Dit weekend is het tijd om het te vullen. Sas heeft van de week de aarde besteld, en nu moet die 10m3 (slik!) van onze driveway naar onze tuin gebracht worden.

De hele zaterdag zijn we er mee bezig, het is echt heel erg zwaar. Maar aan het einde van de dag zijn we blij met het resultaat: zo goed als alle aarde zit erin. We hebben de rest verspreid over ons gras (zowel voor als achter als voiding) en de rest weggegeven aan de buren.

Zondag kopen we plantjes en mulch voor de bakken. Na nog een paar uur buffelen (met heel veel spierpijn van de zaterdag) is het klaar: we hebben een gedeelte met aardbeien en uien (het schijnt dat die 2 goed bij elkaar kunnen - ze houden elkaars ongedierte we), een gedeelte met kruiden (basilicum, rozemarijn en tijm). Het achterste gedeelte bestaat uit plantjes (o.a. lavendel - zo lekker om dat weer in de tuin te hebben!). De voorste bak is voor de groenten: nu alleen nog sla en broccoli. We zijn er best trots op - en belangrijker: we kunnen weer wat van onze to do lijst afstrepen!

Wat een weekend! Ik moet zeggen dat ik nu best blij ben dat we gewoon een kantoorbaantje hebben :)